vissa dagar

Vissa dagar kliar det i fingrarna......man måste bygga något. Skruva och spika.....oavsett hur smått och fjuttigt det kan vara.....göra något som man kan ta på. Och det är sånna dagar som.....assmarta ideér plötsligt blir assmarta lösningar på vardagsproblem......som egentligen kanske inte existerade.


Kattsäkrad balkongIdag var jag uttråkad. Jag ville bygga. Så jag bad pappa om skjuts ut till k-rauta och Jula, och köpte lite pinnar och nät.Pinnarna buntbandade jag och min macho-sambo sen fast i balkongräcket.Galvaniserat hönsnät var billigt och bra så vi köpte tio meter. Jag nitpistolade fast det i pinnarna medans Daniel höll i nätrullen. (han är lite höjdrädd och inte helt förtjust i att stå nära balkongkanten. Vi bor på andra våningen ju!)Halvvägs där. Hade våra katter bara varit aningen fetare och latare hade vi nog nöjt oss med nät halvvägs, men Marius kan vara lite ninja ibland.Buntband och häftpistol. asbra grejer.Det där blev ju inte alls illa! Nu kan dom röja runt bäst som vill, odjuren.

Ja, det är inte Alcatraz, men det borde duga till att hålla den här sälen inne.


fulfåtöljen pimpad.Det här är fulfåtöljen, en gammal sorglig, sönderklöst älskling som tidigare varit min mormors. Den är ju fin i grunden, men 40 år (minst) har gett den en ganska oangenäm patina.Så jag tog bort dom delarna som gick att ta bort och började med hjälp av smältlim och häftpistol klä om den."Öhh, jag hittade en grej här i lägenheten som ännu inte hade ett extra lager katthår på sig, men jag gnuggar magen emot här en stund så ordnar det sig, okej?"Ja, men det blev ju riktigt tjusigt. Nackkudden kläddes i samma tyg som soffkuddarna. Jag är stolt!